Jdi na obsah Jdi na menu
 


Stříhání drápků

8. 4. 2007
S tadytím byste mněli zajít k veterinářovi aby vám to ukázal stojí to asi tak 10Kč .
Je to lepší protože kdybyste to dělali sami a nevěděli jak na to mužete mu ublížit morčátku a tím pádem by začala(stříkat krev) a to vám neradím .Já jim drápky už stříhám sama ale taky sem si nechala poradit od veterináře.
Musíte mít takový kleštičky(já sem potom dám foto) který nemí být ostrý. To vžádném přípedě!
Jejich nehet má takové červené(teda narůžovělé) žilky a do těch nesmíte střihnout.Asi tak 2mm od té žilky můžete střihnout.Ale opatrně,hlavně sebou neškubejte!!!!!

http://www.akvastranky.com/klesticky.jpg
http://brunensis.wz.cz/images/drapky.gifTo první je správně ,to druhý je no mě se zdá divně a to třetí je špatně.
!!!!!!!!!!!!!!! Je to dost nutné!!!!!!!!!!!!!!
Prosim vás když už si teda pořídíte morčátko tak jemoc nutné mu dávat stříhat drápky, když si myslíte že je to zbytečnost tak není.Aspoň je dejte proběhnout někde po kamenech nebo na betóně.Kouknětě se sem a posuď te sami http://domov-morcat.blog.cz/0612/drapky .Já osobně jsem z toho znechucena a dost mně to zaskočilo jak někdo může nehcat morčátko takle trpět,chudinka jak to pro to morčátko muselo být nepříjemné a bolestivé se vůbec hýbat natož se proběhnout.nenechej te to zajít až tak daleko!!!






 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

ahoj

(Evík, 11. 2. 2008 19:29)

Ahoj...ja mam doma 4 morcatka :) A planuji o tom ze se vsemi pujdu k veterinari ostrihat drapky...a to na kazdy nehtik stoji 10 KC a nebo na jedno morce? pls brzo napiste dekuji =)

pro moniku

(týna, 1. 5. 2007 19:20)

no podle mne to je nutne ale ne moc casto jenom kdyz jsou prerostle ja jim to striham jednou za mesic zalezi jak vypadaji

musim

(monika, 26. 4. 2007 14:29)

musim morčatům stříhat drápky?

And

(týna, 20. 4. 2007 15:55)

tak to máš dobrý žes to mnela zadarmo ja ze desku

mno...

(andy, 20. 4. 2007 15:10)

já jsem zezačátku svoje holky taky vodila k vetrrináři (zadarmo),ale tad je stříhám sama doma:-) Jinak máš moc pěkné stránky a zajimavý článečky:-)